Till Minne av Hugo

Vi kallar oss för Life & Love Photography för att det är precis det vi fotografer vill fånga när vi träffar familjerna som ansöker till oss. Livet & Kärleken. Det är det vi vill fånga i alla familjer vi fotograferar, även utanför Life & Love. Vi tycker att bilder är ovärderliga. Bilder att ha kvar i familjen, som visar på det vi känner, våra liv tillsammans, våra band och det vi upplever ihop. Och dessa bilder blir mer och mer värdefulla ju längre tid som går. Ovärderliga.

För ibland tar tiden plötsligt slut. Livet är över och allt är för sent.

Idag var jag på begravning. Jag är så tacksam att jag fick komma och därmed vara med på det allra sista kapitlet i berättelsen om Hugo. Jag har tänkt mycket på honom och hans föräldrar sedan jag fotograferade dem den 6 juni förra året. Jag önskar att de kunde få en helt annan berättelse! Jag önskar att världen kunde ha fått en helt annan berättelse! Världen där Hugo skulle ha farit fram.

Det blir tomt där han skulle ha varit. I klassrummen han skulle ha talat i, lyssnat i, busat i. Hos vännerna han skulle ha lekt med, kramat och bråkat med. Det blir tomt för människorna han skulle ha växt upp med, älskat, sårat, tröstat, skrattat med. Alla som redan nu känner och älskar Hugo vet hur enormt stor den tomheten är. Frånvaron av Hugo i världen. De andra är lyckligt ovetande.

Jag tänker på Hugo idag och på alla som inte får uppleva honom. Jag tänker på att jag fick ynnesten av att uppleva en skärva tid i hans liv och jag skulle inte velat vara utan den för allt i världen.

Handens fem fingrar har  funnits med i Hugos sovmusiklista på Spotify. Den lyssnade familjen  väldigt, väldigt mycket på den de sista 2 veckorna på Lilla Erstagården. Här kommer den igen.

 

av Fotograf Bodil Bergman Hughes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>