Fotograferna

BODIL BERGMAN HUGHES
www.bergmanhughesimages.comFotograf Bodil Bergman HughesMin tid med Essence Vitae var full av en känsla av att vara på rätt plats med rätt människor.  Därför blev det ett naturligt steg att dra igång en ny, mindre grupp med samma syfte och samma hjärta när Essence Vitae projektet så småningom avslutades. Ingen av oss vet när vårt liv är över. Inte ens de som är svårt sjuka. Vi har bara nu. Den HÄR stunden med just DEN människan vi har framför oss. Min passion och mission som fotograf är att familjer ska investera i porträtt som skildrar deras relation, glädje och kärlek. Porträtt som sedan kan finnas kvar i familjen i generationer.  Arbetet med Life & Love Photography är mitt sätt att donera min talang och min tid för samma syfte. Till familjer där livets sköra tillstånd är alldeles nära och alldeles uppenbart.

Fotograferingar för Essence Vitae:
Hugo vid Havet
I love you very much
Söndag med Lowe (tillsammans med fotograf Hans Krogh)

 

GISELA GATENHEIM
www.fotografixa.comGisela_EV-svJag lever ett friskt liv tillsammans med min man och mina två söner. Därför känner så starkt att jag vill hjälpa familjer som har drabbats svårt av sjukdomar, där utgången är oviss. Jag vill ge familjerna, via mina bilder, minnen som de kan ta fram när helst de behöver. Efter att jag fick mitt första barn så har jag märkt att jag blivit känsligare vad gäller både glädje och sorg, två känslor som på ett konstigt sätt kompletterar varandra. Jag älskar barns spontana skratt – och jag tror att en bild kan fånga deras känsla, trots avsaknad av ljud. Jag finner heller inget så sorgligt som när en nära familjemedlem dör, främst om detta sker alldeles för tidigt. Det viktigaste i livet är kärleken och familjen – det som är Essence Vitaes grund och min övertygelse. Jag tackar ödmjukast för att jag får vara med i era liv och bidra till att minnen bevaras.

Fotograferingar för Essence Vitae:
Loke – krigaren
Vilmer

 

JANE HAGLUND
www.janehaglund.seMormorMorfarDet är lätt att ta de man älskar för givna. Som om inget någonsin skulle kunna hända dem. Som om de alltid kommer att vara vid vår sida, oavsett vad som händer. Det är inte förrän det är för sent som vi inser vad vi borde ha gjort eller sagt, om vi visste att vi inte skulle få all den där tiden vi tog för givet att vi skulle ha tillsammans. För livet är inte alltid rättvist.  För något år sedan fick jag ett mms av min moster, Carin. Det var bara en bild, inget mer. Den bruntonade och något tilltygade bilden gick rakt in i hjärtat. Inte bara för att jag genast kände igen personerna, utan även för att det är en fantastisk bild – den har något särskilt och är inte en i mängden. Bilden berättar något för mig, som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Den lämnar mig undrande och inte oberörd. Det är min mormor och morfar på bilden. Jag fick veta att bilden är från 1950. Då var morfar 30 år och mormor 21. De är klädda för fest. Jag ser, tar in, känner och undrar. Vad händer? Vad gör de? Vad hände minuterna efter bilden togs?

Morfar gick bort den 16 februari 2002, året då han skulle fylla 81. Min mormor blir 85 år i maj och hon har varit änka i över tio år. Mormor har fotot i sin plånbok. Den bilden har levt med henne i sextio år och gör det fortfarande.

 Det finns inget som ett fotografi, för mig. Det är det enda sättet att resa bakåt i tiden, som konstant rör sig bortåt, framåt, från där vi är just nu. Jag tycker på något sätt att det är hisnande och svindlande. Betydelsen av en bild. Hur en bild kan frysa tiden. Hur en bild kan ta oss tillbaka till något som inte längre finns, förutom i hjärtat. Svindlande. Magi!

Fotograferingar för Essence Vitae:
Johan, Anna & Henrik
Josefin

 

ELIN VINGER ELLIOT
www.vingerelliotfotografi.se

Elin Vinger EliiotFör mig är fotografi att vara uppmärksam på livet och att vara närvarande i stunden. Därför tycker jag om att fotografera. När en bild fångar en äkta känsla och berättar något om stunden och ompersonerna på bilden, då har bilderna ett verkligt värde. Jag är tacksam över att själv ha en frisk familj och medveten om att det kan ändras i vilken stund som helst. När någon annan drabbas är det lätt att känna både en overklighetskänsla och maktlöshet. Därför är jag glad om jag genom att fotografera kan ge något av värde till dem som drabbats av sjukdom, något som består.

 

 

 

 

 

 

JENNY PURONNE
www.slottstudion.sejenny_puronneJag älskar att fånga kärleken mellan människor.  Att fånga minnen, känslor och ögonblick som får betraktaren att kännas, beröras och uppleva igen känns fantastiskt. Jag har också velat hjälpa människor i hela mitt liv.

     Som person har jag positiv livssyn och jag älskar att få andra människor att må bättre och skratta en stund. I livets svåra stunder kan ett litet skratt vara höjdpunkten en dag. Om jag med mina bilder kan hjälpa någon i sitt livs svåraste stunder skapa minnen av mina bilder gör det mig lycklig. Om jag med mitt skratt och allvar och tröst kan finnas med som ett stöd och hjälpa på något sätt så värmer det mitt hjärta.
Jag tror på att när jag hjälper andra så får jag det tillbaka tusen gånger av andra. Kanske inte den jag ger det till utan från andra. Det spelar ingen roll för mig. Jag älskar att få ge!

Fotograferingar för Essence Vitae:
Lille Frans
Familjen Frank

 

MALIN LUNDGREN
Pastill Foto
Malin Lundberg L&LVissa fotograferingar är något alldeles extra. De som verkligen berör på djupet. Som får en speciell plats i hjärtat. Som trots att det finns en stor sorg bakom, ger så mycket glädje och styrka tillbaka.

Att få möjligheten att ge en familj – där världen rasat och fortsätter rasa – en liten stund av kärlek och glädje bortom verklighetens väggar och rum. Och att få ge dem minnen av denna stund i form av bilder som berättar hur stark kärleken i deras familj är. Bilder och minnen som de kan hålla i sin hand och finna styrka och glädje i. Det är ett privilegium som jag värdesätter.

 

MIKAELA FRIE
www.mikaelafrie.seMikaela

Fotograferingar för Essence Vitae:
ZEBBE 
MILES

 

ISABELLE HESSELBERG

www.2brides.se
Fotografering för Essence Vitae:

Noel

 

KAROLINA EHRENPIL

 

karolinaBW
www.karolinaehrenpil.se

Fotograferingar för Essence Vitae:
ELISABETH

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>